Herken je dat moment dat je voor de kledingkast staat en niet weet wat je aan wilt aantrekken deze dag?! Ik heb ook mijn dagen gehad dat ik hier niet uitkwam en ik in de ochtend snel wat bij elkaar had gestyled. Ik voelde mij niet helemaal mijzelf. Dit wilde ik niet meer en ik heb hier een verandering in gebracht! Wat heb ik gedaan? Ik heb outfits samengesteld die ik snel en gemakkelijk kan dragen bij verschillende haarstyling en make-up looks. Op deze manier geef ik mijn zelfvertrouwen een boost voor de dag en weet ik dat ik mijn authentieke stijl uitstraal. Heb je er wel eens aan gedacht hoe jij je make-up kunt combineren met je kleding? In deze blog deel ik 4 tips hoe jij je make-up look kunt combineren.

1. Statement bold lip

Geen tijd of zin om lang bezig te zijn met je make-up? Een felle kleur (bold lip) op de lippen trekt direct alle aandacht. Een bold lip is, een statement kleur, de focus
ligt op de lippen. Het geeft de illusie alsof je een complete look hebt aangebracht. Je kan kiezen voor rood, bordeaux of cranberry. Deze look combineer je het best door de rest van je make-up licht te houden. Kies hierbij een neutrale beige top, zo heb je met één simpele en snelle stap je make-up met je kleding gecombineerd. Je kan de kleur van de Bold lip ook terug laten komen door je nagellak daarop aan te passen.

2. Kies de juiste ondertoon

Je weet niet zo goed wat voor ondertoon je hebt? Ga in het daglicht staan en kijk naar de aderen aan de binnenkant van je polsen. Als je aderen wat groenig zijn, dan heeft je huid een warme ondertoon. Heb je Paarsblauwe aderen dan heb je een koele ondertoon, heb je van allebei een beetje paarsblauw en groen dan heb je een neutrale ondertoon. Als je eenmaal weet wat je ondertoon is dan ga je ondertonen in kleding ook beter herkennen en dan weet je ook welke kleding mooi staat bij je huidskleur. Heb je een warme ondertoon? De make-up die jouw look complimenteren hebben een oranje en gele ondertoon, combineer dit bijvoorbeeld met een warme kleding top zoals bruin, karamel of geel en style dit af met een mooie gouden accessoire.

3. Verschillende texturen

Hoe je op een snelle en makkelijke manier je make-up kan combineren met je kleding is kijken naar de textuur van je kleding. Heb je een leren jasje aan? Combineer een glanzende lipgloss hierbij of kies voor een metallic oogschaduw met een nude lip. Hetzelfde geld voor een satijnen blouse gebruik voor je oogschaduw matte oogschaduw en kies een satijnen formule lipstick.. Dit zorgt voor meer contrast en op die manier kan je de kleur en textuur van je outfit  mooi verwerken met je make-up look. Balans aanbrengen zorgt ervoor dat het totaalplaatje er stralend uitziet.

4. Natural gecombineerd met felle kleuren

Het is bij sommige outfits lastig om je make-up te combineren met je kleding. Als je bijvoorbeeld een blouse hebt met veel verschillende kleuren kies dan voor een neutrale make-up look. Hoe kan je dit combineren? Kies een bruine oogschaduw in een neutrale ondertoon en combineer dit met een bruin roze lippenstift of een nude kleurige lipstick. Je kan er ook voor kiezen om subtiel kleur te verwerken door bijvoorbeeld een bordeaux of paarse eyeliner aan te brengen. Bewust zijn van hoe je je make-up combineert met je kleding kan je stemming beinvloeden. Het werkt als volgt: als je blij bent met hoe je eruitziet, straal je meer zelfvertrouwen uit. Je bent volledig vrij om je eigen ding te doen, probeer nieuwe looks uit totdat jij je signature look helemaal onder de knie hebt.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Wil jij meer leren over welke make-up je waar voor kunt gebruiken en welke kleur het best bij je past? Dan gaat mijn 1-op-1 make-up sessie je zeker helpen. We gaan dan samen aan de slag om ervoor te zorgen dat jij ook een stralende look bereikt met je make-up. Het is een gezellige interactieve sessie die je zelfvertrouwen een boost geeft.

Je kunt je aanmelden via de contact pagina of stuur mij een berichtje voor meer informatie.

You cannot copy content of this page