Hoe handig is het: als je van tevoren weet hoeveel tijdsplanning er nodig is voor jouw bruidsstyling?! Een van de meeste gestelde vragen die ik gesteld krijg is: hoeveel tijd ik als bruidsstylist nodig heb voor het bruidskapsel en bruidsmake-up? Omdat ik snap dat er zoveel andere dingen zijn waar je je tijdens de voorbereidingen mee bezig moet houden, wil ik je op dit gebied graag ontzorgen. Het geheim van een stressvrije bruiloft zit in de voorbereidingen en dan is het fijn als alles tot in de puntjes is geregeld. Dat betekent: een dagplanning maken! Hoeveel tijd moet je reserveren voor jouw bruidsstyling, bruidsmeisjes en gasten? In deze blog heb ik de tijdsplanning voor bruidsstyling voor jouw bruiloft op een rijtje gezet!

Ochtendroutine

Een goed begin van de dag is het halve werk, dus zorg dat je lekker rustig kunt opstarten, jezelf opfrist met een warme douche en een lekker ontbijtje eet, voordat de eerste mensen voor je deur staan en de trouwdag écht gaat beginnen. Voor de ene bruid kost dit alles bij elkaar een half uur en voor een ander een uur. Kijk dus vooral naar wat je zelf fijn vindt! Zorg dat je mensen om je heen hebt waar je relaxt van wordt, dit is jouw moment om ontspannen je dag te beginnen.

Bruidsmake-up en bruidskapsel

Ben jij helemaal ready met je ochtendroutine? Dan sta ik helemaal klaar om je in de watten te leggen voor jouw bruidskapsel en make-up. Het stylen van een bruidskapsel duurt gemiddeld 1 uur. Als je hier vanuit gaat dan heb ik voldoende tijd om je bruidskapsel tip top te verzorgen. Het aanbrengen van verzorgende huidverzorging en make-up duurt meestal 1 uur zodat jij er helemaal stralend uitziet voor je bruiloft. Dus voor de complete bruidsstyling is het belangrijk dat je 2 uur reserveert.

Tip: hou rekening met de bruidsstyling voor de tijdsplanning van je draaiboek. Neem ruim de tijd in de morgen. Zorg ervoor dat je je planning ruim inplant zodat je bij uitloop niet in tijdsnood komt.

Bruidsmeisjes en gasten

Het is tijd om je (schoon) moeder, (schoon) zus of anderen familieleden/vriendinnen in de watten te leggen. Hoeveel tijd plan ik voor je gasten zodat zij er ook tip top uitzien? Voor het haar en de make-up heb ik 1 uur per persoon nodig. Willen ze alleen hun haar of make-up verzorgd hebben? dan plan ik ongeveer 45 minuten per persoon.

Tip: Hebben je gasten specifieke wensen met hun haar en makeup? Graag ontvang ik wat foto’s/plaatjes van kapsels en make-up die ze mooi vinden. Op deze manier kan ik op de trouwdag goed voorbereid aan de slag. Op mijn website staan foto’s van mijn eigen werk. Voor nog meer inspiratie kan je ook terecht op mijn Pinterest pagina GB Hair & Makeup.

Aantrekken van de trouwjurk

Je bruidskapsel en make-up is helemaal ready! Dan is het voor jou tijd om je trouwjurk aan te gaan trekken. De tijd die je hiervoor nodig hebt, verschilt per jurk. Heb je bijvoorbeeld een trouwjurk met veel knopen? Is de stof heel fijntjes? Plan hier dan aankleed tijd voor zodat je (schoon) moeder of vriendin hier rustig de tijd voor heeft om je hierbij te helpen. Denk terug naar het moment dat je in de bruidsmodezaak werd klaargemaakt tijdens de laatste pasafspraak. Hoe lang duurde dat? Tel er dan 30 minuten extra bij op en dan weet je zeker dat je voldoende tijd hebt.

Tip: Wil je dat de trouwfotograaf het moment van klaarmaken vastlegt? Laat de fotograaf komen als je bruidskapsel en make-up bijna af is, dan kan de finishing touch nog vastlegt worden. Doe dit dan het liefst een half uur tot 1 uur voordat je klaar bent om te gaan

De trouwdag

Je hebt ruim de tijd genomen voor de planning. Wees blij op iedereen en jezelf dat de trouwdag helemaal geregeld is. En geniet van jullie mooie dag samen.

Concept & Photography: @caroladoornbos⁠⠀
Concept, Planning & Styling: @blossomweddingsnl⁠⠀
Magazine design: @jessicadoornbos⁠⠀
Locatie: @landgoed_rhederoord⁠⠀
Jurken: @idoido.amsterdam⁠⠀
Pakken: @michaelgisoweddings⁠⠀
Bloemstyling: @bloomingbydiana⁠⠀
Stationery: @jessicadoornbos⁠⠀
Rentals: @bydorine⁠⠀
Sieraden: @bobiniroots⁠⠀
Videografie: @amarifilms⁠⠀
Muah: @bridesbygbhairandmakeup
Taart: @sticky.flour⁠⠀
Auto: @nostalgico.nl⁠⠀
Modellen: @anthonydamian85 en @sarahfallmusic

You cannot copy content of this page