Het gebruik van een krultang is een geweldige manier om volume en textuur aan je haar te geven. Ik deel graag praktische tips hoe je je haar kunt krullen met de krultang.

Begin met schoon, droog haar breng vervolgens een verstevigende haarlak aan om de krul een langere houdbaarheid te geven.

Scheid je haar in plukjes. De grootte van de pluk hangt af van hoe strak of los je je krullen wilt hebben – kleinere plukjes voor strakkere krullen en grotere voor een golvende slag!

Kies de maat van de krultang afhankelijk van de gewenste krulgrootte. Kleinere tangen creëren kleine, strakke krullen, terwijl een grotere tang grotere, meer losse krullen maakt.

Zorg ervoor dat de krultang is ingesteld op de juiste temperatuur voor jouw haartype. Voor fijne, dunne lokken is een lagere temperatuurinstelling van 180 °C het beste om schade te voorkomen. Voor dikker en grover haar kiest je een hogere temperatuurinstelling tot 210ºC.

Begin bij het midden van je lokken en wikkel deze rond de krultang en laat een centimeter aan de uiteinden vrij. Zorg ervoor dat je je vingers uit de buurt van het hete vat houdt!

Houd vijftien seconden vast voordat je loslaat en laat afkoelen, dit helpt de vorm te behouden en klitten te voorkomen! Afhankelijk van hoe strak of los je je krullen wilt hebben. Voor meer gedefinieerde krullen hou je de tang wat langer op het haar.

Herhaal deze stappen voor elke pluk tot je de gewenste look hebt bereikt.

Als je klaar bent, borstel de krul met je vingers of grove kam door voor een golvende krul effect.

Werk af met haarlak voor extra stevigheid en textuur.


Gebruik een krultang om textuur en volume aan je haar toe te voegen en verschillende looks te creëren. Met de juiste maat krultang, temperatuurinstelling en techniek kun je elke keer weer prachtige krullen maken! Veel plezier bij het krullen!

Fotograaf: @ymkecj

Muah: @gbhairandmakeup

Model: @rositasfksh

You cannot copy content of this page