Je hebt nieuwe make-up producten aangeschaft  en om het netjes te houden wil je het niet in een make-up tasje gooien. Zo zonde! Je kent het wel een make-up product gaat stuk het gaat lekken en voor je het weet zit alles op de rest van je make-up producten en niet te vergeten je make-up kwasten.

Hoe maak je dit schoon en hoe vaak? Welk product kan je het beste gebruiken? Hoe kan je het beste je make-up op bergen?

Lees verder om te weten hoe je je make-up kwasten kan schoonmaken en hoe je die vervelende make-up tas beter weg kunt gooien en een mooie beauty hoekje voor jezelf kan maken.

Make-up kwasten schoonmaken dit is hoe je dit doet

Je make-up kwasten regelmatig schoonmaken is super belangrijk. Waarom? Ze kunnen heel vies worden nadat je ze een paar keer gebruikt hebt. Het zit niet alleen onder de make-up resten maar ook andere bacteriën blijven eraan kleven. De volgende keer dat je jezelf opmaakt smeer je al die vuil weer op je gezicht. Je poriën kunnen verstopt raken waardoor je puistjes krijgt of je huid kan zelfs gaan ontsteken. Tijd voor een schoonmaak beurt! Ik geef je tips hoe je het beste jouw make-up kwasten schoon kan maken en ook hoe je dit tussendoor goed kan bijhouden.

Hoe vaak maak je je make-up kwasten schoon? Regelmatig! Je hoeft je make-up kwasten zeker niet dagelijks schoon te maken, maar doet dit wel wekelijks. Vooral als je je kwasten iedere dag gebruikt, is het belangrijk om iedere week een schoonmaakroutine in te plannen.

Hoe maak je jouw make-up kwasten schoon? Je kan een kwasten reiniger gebruiken na elke keer dat je je make-up kwasten hebt gebruikt. Stel je hebt een bruine of blauwe oogschaduw kleur gebruikt dan kan je het tussendoor schoon houden met een kwasten reiniger. Dit voorkomt ook dat het bij de volgende keer dat je een make-up look aanbrengt de kleuren met elkaar gaan mengen.

Welke kwasten reiniger kan je dan het beste gebruiken? Mac Cosmetics Brush cleaner reinigt je kwasten grondig en snel. Schoonmaken en droogmaken gaat in een vloeiende beweging. Breng het product aan op een tissue en haal je make-up kwast eroverheen en voilà! Het is schoon!

Het schoonmaken van vloeibare producten op je make-up kwast

Voor het schoonmaken van je make-up kwasten waar je vloeibare producten zoals: foundation voor gebruikt. Adviseer ik om dit met zeep schoon te maken. Water en zeep lost vloeibare producten makkelijker op dan met een kwastenreiniger.

Mijn favoriet! De zeep van Neutral! Maak je kwasten schoon bij een schone wasbak vervolgens haal je je kwast onder de kraan. Masseer de kwast op het zeepblok en gebruik je vingers om het vuil eruit te wassen. Zie je verkleuring in het water? Dit zijn al de make-up resten die op je kwast zaten. Zorg ervoor dat je alleen de haren nat maakt. Als je de zilveren gedeelte nat gaat maken dan gaan je kwasten stuk. Gebruik alleen koud of lauw water. Heet water is niet goed voor je kwast haren, de haartjes gaan dan los raken.

Ga altijd voorzichtig om met je kwasten. Make-up kwasten reinigen is belangrijk, maar wrijf niet te hard door de haren, maar probeer ronddraaiende bewegingen te maken tijdens het schoonmaken. Spoel je make-up kwasten goed uit en laat ze drogen op een schone keukenpapiertje of kwasten droogrek.

Tot slot! Je houd de steel van je make-up kwasten vast met je handen. Vergeet ook niet om dit schoon te maken hier verzamelen zich ook een hoop bacteriën op gebruik Kruidvat 70% alcohol om dit schoon te maken

De kwasten droogrek die ik graag gebruik is van Sigma Beauty Dry ’n Shape Tower  je hebt verschillende rekken je hebt een rek voor je oogkwasten maar ook voor gezichtskwasten. Dit droogrek verkort de droogtijd en het zorgt ervoor dat de kwast haren er weer als nieuw uitzien door de strakke ingebouwde elastiek in het rek.

Het voordeel van het bijhouden van een goede schoonmaakroutine?

  • Je werkt Hygiënisch
  • Je kwast haren blijven zacht
  • De houdbaarheid en kwaliteit van je make-up kwasten blijven goed intact

Hoe kan je je make-up collectie mooi opbergen?

Je lipsticks zitten door elkaar! Je oogschaduwpaletjes zijn opgestapeld! Je potloden zitten helemaal onderaan in je make-up tas! Een woord: Onoverzichtelijk! Ik ga je laten zien hoe je overzichtelijk je make-up kan opbergen. Het is handig! Het ziet er wauw uit! Het zorgt ervoor dat je de volgende keer dat je je opmaakt dit in ontspannen sfeer kunt doen.

Allereerst! Check de houdbaarheid van je make-up producten voordat je dit gaat organiseren. Ik heb hier een blog over geschreven klik hier.

Make-up Organiser

Douglas Make-up organiser is echt de oplossing om al je make-up op te kunnen bergen. Dit is een handige make up opbergsysteem het heeft lades en een deel open waardoor je meteen een overzicht hebt over al je make up, kwasten en beauty accessoires. Je hebt make-up organisers in verschillende vormen en stijlen. Wat het voordeel is van een transparante make-up organiser is dat je make-up nog mooier opvalt.

Heb je een grote make-up collectie? Wat je ook kan doen is de opberg systeem gebruiken van Ikea hier kan je rest van je make-up paletten, lipsticks en blushes etc. in bewaren. Zie de onderstaande foto dit is hoe ik dit heb opgebergd.

Voor je make-up kwasten kan je leuke potjes gebruiken. Waar vind je deze potjes? Ik kijk bij  woonwinkels daar hebben ze vaak mooie design potjes in verschillende kleuren en structuren. Deze rose gold potjes heb ik gescoord bij de Kwantum.

Dit is mijn beauty hoekje in huis, ik kan hier in ontspannen sfeer mijn make-up doen.

Heb ik je geïnspireerd? Ik zou het heel leuk vinden als je mij een foto stuurt van jouw make-up organiser. Je mag dit via Instagram via DM sturen naar @gbhairandmakeup of mailen naar info@gbhair.nl

You cannot copy content of this page