Als je een afspraak wilt maken om iets aan je haar te laten doen, heb je waarschijnlijk al eens nagedacht over de vraag: moet ik naar een kapper of een haarstylist gaan? Hoewel deze twee beroepen op elkaar lijken, zijn er toch belangrijke verschillen. In deze blog leg ik je uit wat het verschil is tussen een kapper en een haarstylist en wat voor jou de beste keuze zou zijn.

  • De overeenkomsten: Allereerst is het belangrijk om te benadrukken dat zowel een kapper als een haarstylist professionele zorg en training bieden. Beide zorgen ervoor dat het haar van hun klanten wordt beschermd tegen beschadiging en dat hun klanten er op hun best uitzien. Zowel kappers als haarstylisten blijven up-to-date wat betreft de laatste trends en technieken en zorgen ervoor dat ze zich ontwikkelen in hun vak.
  • De techniek: Een belangrijk verschil tussen een kapper en een haarstylist is de techniek. Een kapper is voornamelijk gericht op knippen, kleuren en verzorgen van het haar. Ze weten bijvoorbeeld hoe ze een undercut of boblijn moeten knippen en in welke kleur de klant zou moeten verven. Aan de andere kant richt een haarstylist zich meer op het stylen en vormgeven van het haar. Ze weten hoe ze het haar moeten krullen, stijlen en opsteken om de gewenste look te creëren. Ze hebben oog voor detail en weten hoe ze hun creatieve ideeën kunnen omzetten in een prachtig kapsel.
  • De omgeving: Een kapper werkt meestal in een kapsalon en ontvangt klanten voor een knipbeurt of kleurbehandeling. Een haarstylist daarentegen werkt vaak op locatie, zoals bij de klant thuis of op een evenement. Het werk van een haarstylist omvat vaak creatieve fotoshoots, voor bruiden of professionele evenementen. Voor haarstylisten is het van essentieel belang om effectief te kunnen communiceren met de klant en een goed begrip te hebben van de wensen van de klant. Op deze manier kunnen ze de perfecte look creëren die voldoet aan de verwachtingen van de klant.
  • De specialisatie: Zowel kappers als haarstylisten kunnen zich specialiseren in specifieke gebieden binnen hun vakgebied. Zo kan een kapper zich bijvoorbeeld specialiseren in haarkleuringen of haarverzorging, terwijl een haarstylist zich kan specialiseren in bruidskapsels of fashion styling. Dankzij hun specialisatie kunnen kappers en haarstylisten hun expertise verder ontwikkelen en daardoor klanten beter van dienst zijn, afhankelijk van hun specifieke wensen en behoeften.

Nu weet je dat de belangrijkste verschillen tussen een kapper en een haarstylist te maken hebben met techniek, omgeving en specialisatie. Welke samenwerking je kiest voor je bruiloft, fotoshoot of evenement, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en de benodigde diensten. Het is belangrijk te onthouden dat zowel kappers als haarstylisten professionele zorg en training bieden, en beiden gericht zijn op het creëren van een prachtige haarlook. Uiteindelijk is het belangrijk dat jij je comfortabel voelt met je kapsel en de juiste persoon vindt die je hierbij kan helpen.

Ik heb het bovenstaande geschreven op basis van mijn eigen ervaring, waardoor ik de verschillen goed kan benoemen. Mijn specialisatie ligt in haarstyling. In eerste instantie richtte ik me vooral op knippen en bruidsstyling, maar gaandeweg ontdekte ik mijn ware passie. Door het volgen van diverse cursussen, zoals hair styling bij de House of Orange en Session Kit in Londen en Make-up School bij Dik Peeters, heb ik besloten me volledig te richten op make-up en haarstyling. Dit is waar mijn hart ligt: het creëren van prachtige looks voor fotoshoots en bruiloften. Daarnaast vind ik het ook leuk om personal workshops te geven.

You cannot copy content of this page